Vytvoření skryté Rubriky, neveřejný diskusní klub, apod.

Návody, nastavení, pro pokročilé uživatele
Odpovědět
admin
Administrátor fóra
Příspěvky: 52
Registrován: pon 01. čer 2020 8:04:50

Vytvoření skryté Rubriky, neveřejný diskusní klub, apod.

Příspěvek od admin »

Jedná se o vytvoření skryté rubriky (ať již u BLOG nebo u DISKUSNÍ FÓRUM), kde všechny články, témata a příspěvky (vč. samotné rubriky) budou skryté pro veřejnost, a přístupné jen vybraným uživatelům/skupině, anebo jen samotnému autorovi (administrátorovi).


1) Administrace - karta KATEGORIE - vybrat dle potřeby BLOG nebo DISKUSNÍ FÓRUM - vpravo dole Vytvořit novou rubriku. Až budete mít vše nastaveno zcela dole - Odeslat.
Pozn.: pak už nic zpětně v nastavení samotné rubriky neměňte (viz níže Důležité upozornění).


2) Poté v levém sloupci kliknout na Oprávnění rubrik - dole vybrat tuto nově vytvořenou rubriku - Odeslat. Následně: buď lze do rubriky přidat jednotlivé uživatele, anebo (doporučeno) celou skupinu uživatelů .

a) přidat jednotlivé uživatele: u Uživatelé dole kliknout na Najít uživatele - pak u daného uživatele kliknout na Vybrat - pak Přidat oprávnění - a následně přes Role nebo Pokročilá oprávnění nastavíte uživateli daná oprávnění pro tuto rubriku. Důležité ale je, aby i zde (jako u bodu 2b) u Skupiny byly z horního pole odstraněny všechny skupiny, vyjma Administrátoři.

b) přidat skupinu: u Skupiny nejprve z horního pole odstranit všechny skupiny - vyjma Administrátoři a nově vytvořené skupiny, u které se nastaví oprávnění přes tlačítko Upravit oprávnění.


A nyní již do těchto skrytých rubrik můžete psát články, témata, příspěvky.

Pozn.: pokud budete mít skrytou rubriku v Diskusním fóru, pak je třeba v nastavení blogu kategorii Diskusní fórum zveřejnit : Administrace - karta OBECNÉ - Skrýt diskuzní fórum: Ne - a pak dole Odeslat.


Důležité upozornění: kdybyste po aplikaci bodu 2a/2b znovu u dané rubriky prováděli nějaké změny nastavení dle bodu 1), je potřeba bod 2) znovu opakovat! Je to z prostého důvodu, že jakákoli změna v nastavení dané rubriky bude mít za následek opětovné defaultní nastavení oprávnění rubriky (tedy viditelná pro všechny).
Odpovědět