Zveřejňování rubrik a článků

Registrace
Založení blogu
Nastavení blogu
Zveřejňování rubrik a článků
Diskusní fórum
Seznam blogů
Zamčeno
admin
Administrátor fóra
Příspěvky: 52
Registrován: pon 01. čer 2020 8:04:50

Zveřejňování rubrik a článků

Příspěvek od admin »

Jak u svého nově založeného blogu vidíte, je tam přednastaveno "První článek" a "První rubrika".
Je to proto, že jakýkoli váš článek musí být v nějaké rubrice. Rubrik si můžete zakládat kolik chcete a do nich psát články, anebo můžete mít pouze jednu rubriku pro všechny články, záleží jen na vás.


Poprvé postupujte takto:
  • přihlaste se na svůj blog, kliknutím na odkaz Přihlásit se, vpravo nahoře
  • po úspěšném přihlášení na svůj blog, se ještě přihlaste do administrace: zcela dole na stránce odkaz Administrace
  • na kartě KATEGORIE - Správa kategorií, klikněte na BLOG, poté u První rubrika klikněte vpravo na zelené kolečko Upravit a změňte pouze Název rubriky, a poté zcela dole Odeslat. Ostatní nastavení nechte jak jsou - tyto nastavení se doporučuje měnit pouze zkušenějším
  • následně vystupte z administrace kliknutím na odkaz Obsah v pravém rohu nahoře, poté uvidíte v boxu BLOG na druhém místě svoji první nově přejmenovanou rubriku
  • u své nové, přejmenované rubriky je napravo "První článek", klikněte na něj, a následně u něj klikněte na symbol tužky - Upravit příspěvek. Poté si přejmenujte Název článku a napište svůj první článek, a poté dejte Odeslat
Pozn.: jako první se doporučuje udělat tzv. cookies lištu.

Přidávání dalších článků a rubrik
Přidávat články můžete po přihlášení na blog, přidávat rubriky - musíte se navíc ještě přihlásit do administrace blogu. A můžete to udělat dvěma způsoby.

a)
  • přihlaste se na svůj blog, kliknutím na odkaz Přihlásit se, vpravo nahoře. Nyní jste na hlavní stránce vašeho blogu (na kterou se pak můžete kdykoli dostat kliknutím na odkaz "BLOG" nebo obrázek 1blog.cz - vlevo nahoře v záhlaví stránky), a zde uvidíte jednoduché přidávání Kategorií/Článků tlačítkem "+":
vkladani.jpg
vkladani.jpg (3.79 KiB) Zobrazeno 4633 x


nebo:

b1) - přidávání rubrik
  • přihlaste se na svůj blog, kliknutím na odkaz Přihlásit se, vpravo nahoře. Po úspěšném přihlášení na svůj blog, se ještě přihlaste do administrace: zcela dole na stránce odkaz Administrace. Přejděte na kartu KATEGORIE a v Správa kategorií klikněte na BLOG. Poté vpravo dole do políčka vyplňte název nové rubriky a klikněte na tlačítko Vytvořit novou rubriku.
b2) - přidávání článků
  • přihlaste se na svůj blog, kliknutím na odkaz Přihlásit se, vpravo nahoře. Nyní jste na hlavní stránce vašeho blogu (na kterou se pak můžete kdykoli dostat kliknutím na odkaz "BLOG" nebo obrázek 1blog.cz - vlevo nahoře v záhlaví stránky), a zde nahoře klikněte na odkaz DISKUZNÍ FÓRUM a dostanete se do témat. V boxu BLOG klikněte na rubriku, do které chcete přidat článek. Nový článek přidáte kliknutím na Nové téma.


Editaci článků můžete provádět (po přihlášení) kliknutím na odkaz DISKUZNÍ FÓRUM v horním menu - dostanete se na seznam rubrik, a v nich na články.

Upozornění pro přidávání nových rubrik: pokud chcete mít i u dalších rubrik stejná oprávnění, pak je důležité aby u Nadřazená kategorie a Zkopírovat oprávnění z bylo zvoleno vždy BLOG.

nova-rubrika.jpg
nova-rubrika.jpg (59.4 KiB) Zobrazeno 4517 x

Pozn.: pokud chcete aby v URL byl stejný název jako u názvu rubriky, udělejte to takto: v Administraci jděte na kartu PHPBB SEO - v levém sloupci zvolte Forum URL Management - a následně klikněte na tlačítko Odeslat. Nic neměňte u BLOG, SYSTEM a DISKUZNÍ FÓRUM. Toto stačí vždy po založení nové rubriky.
Pokud byste dělali v názvu URL nějakou změnu, po provedení změny, pak v levém sloupci klikněte na URL Synchronization, poté klikněte na Reset all topic URLs - Potvrdit - Ano, a následně kliknout na Start topic URLs synchronization.
Zamčeno